Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΛΟΓΟΣ, ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ, Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ



Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ


Εμείς,  οι Δάσκαλοι  της Λευκής Αδελφότητας, εμείς,  τα  αυτοσυνείδητα μέλη  του  Προστατευτικού Τείχους, προσκαλούμε όλους τους Αδελφούς της Υφηλίου σε πράξη και βαθύ διαλογισμό αυτού του Έργου.

Εμείς, με τις ισχύς που μας έχει απονείμει ο Πατέρας όλων των Πατροτήτων και η υπερσυνείδητη Ιεραρχία του Αόρατου Κόσμου των Παραμάρτασάγιας, προσκαλούμε όλα τα Κινήματα Αναγέννησης που υπάρχουν στον τωρινό κόσμο, αυτή την  ιστορική στιγμή,  σε γαλήνιο στοχασμό αυτού του Έργου και σε εφαρμογή του στην πράξη.

Ο Δάσκαλος αυτού του Έργου βρίσκεται σε πορεία αυτοτελείωσης με όλες τις δοκιμασίες που αυτό συνε­πάγεται  στους  Εσωτερικούς  Κόσμους,  εμπρός  στην Ιεραρχία.


Το Έργο αυτό έχει σαν βάση του τις Αρχαίες Σχολές Μυστήριων και την από εμπειρία του εσώτερη εργασία του Δασκάλου που είναι διάχυτη σε όλα τα Έργα του, κυρίως:  στον Τέλειο Γάμο, τα Μηνύματα Χριστουγέννων, την Επαναστατική Ψυχολογία, τη Μεγά­λη Ανταρσία, το Μυστήριο της Χρυσής Άνθισης,  τα Τρία Βουνά και αυτό το ψυχολογικό του Έργο: την Επανάσταση της Διαλεκτικής, το ίδιο όπως και στα υπόλοιπα Έργα του, και πάνω απ'όλα στην Αποκαλυμμένη Πίστη-Σοφία.

Στοχασθείτε βαθιά και ήρεμα πάνω σ'αυτό το Έργο απελευθερωμένοι από κάθε εκ των προτέρων κρίση ή αντίληψη. Προσπαθήστε να το ζήσετε σύμφωνα με τη δράση του Είναι σας, την ιδιαίτερη φώτιση σας, την εσώτερη διαίσθηση σας και σύμφωνα με την ιδιαίτερη χαρακτηριστική ψυχολογική ιδιομορφία σας. Παρατηρείστε τις; δυναμικές αλλαγές του ιδιαίτερου Είναι σας καθώς εξαφανίζονται τα ελαττώματα και τα συγκεκριμένα εγώ διαμέσου της θεϊκής Δύναμης της Ουράνιας Μητέρας μας, θεμέλιου κάθε Τελείωσης.

Χωρίς πράξη, χωρίς πρακτική εφαρμογή όλων των ψυχολογικών παραμέτρων, δεν θα χρησίμευε σε τίποτα το διάβασμα αυτού του βιβλίου. Για να μπορού­με να γνωρίζουμε πρέπει πρώτα να κάνουμε.

Πάρτε το ξίφος σας στο ένα χέρι και τη ζυγα­ριά στο άλλο και εξισορροπείστε τη μελέτη με την πρακτική κάθε παραμέτρου. Το ξίφος είναι ο νωτιαίος σας μυελός και η ζυγαριά είναι η σεξουαλική ενέργεια του Τρίτου Λόγου.

Πράξη, διαλογισμός, στοχασμός, υπομονή, σύνε­ση, ταπεινοφροσύνη, και σοφία είναι οι αρετές που θα βάλουμε στις συνειδήσεις του Είναι σας για να μπορείτε να φθάνετε στην Εσώτερη Αυτοπραγμάτωση. Για το καλό όλων των εθνών, για το καλό της Δημιου­ργίας και από το θέλημα του Πατέρα όλων των Πατρο­τήτων. Του Αιώνιου Πατέρα, της Απόλυτης Αγάπης όλων των Αγαπών, του Δημιουργού, της καθαρής και κρυστάλλινης θεϊκής Πηγής όλων όσων υπάρχουν και είναι στους ορατούς ή αόρατους κόσμους.

Πιείτε, τώρα, από τα καθάρια και κρυστάλλινα νερά του για να κάνετε πρακτική τις εντολές του και για να πλησιάζει το Είναι σας στους Ναούς των Μυστήριων του αόρατου κόσμου. Να είναι έτσι.  Οι Δάσκαλοι του Ναού της Λευκής Αδελφότητας


ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣΤα ψυχολογικά ελαττώματα βρίσκονται στα 49 επίπεδα του υποσυνείδητου.Τα Εγώ των 49 υποσυνείδητων επιπέδων δεν μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε  και να τα βρούμε, επειδή καθένα τους παίρνει μέρος στα διάφορα σώμα­τα μας. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να προσφύγουμε σε μια δύναμη ανώτερη του νου για να τα αποσυνθέτει με τη φιδική της φωτιά, κι αυτή είναι η θεϊκή μας Μητέρα Κουνταλίνη.Μόνο  η Μητέρα Κουνταλίνη  των  Ινδοστανικών μυστηρίων γνωρίζει τα 49 επίπεδα του υποσυνείδητου.Τα ψυχολογικά ελαττώματα που έχουν μελετηθεί δεν αποτελούν μέρος του Είναι μας. Όταν έχει πια μελετηθεί το ψυχολογικό ελάττωμα διαμέσου του διαλο­γισμού, ικετεύετε κατά τη διάρκεια της σεξουαλι­κής υπερδυναμικής η Ραμ-Ιο (η Μητέρα Κουνταλίνη) για να το αποσυνθέτει με τη σεξουαλική δύναμη.
Διαμέσου του διανοητικού και του συλλογισμού δεν μπορούμε να φθάσουμε να βλέπουμε ένα ελάττωμα στο νου, όπου όλα τους παραμένουν στάσιμα, δεδομέ­νου ότι αγνοούμε τα άλλα επτά σώματα του νου, όπου το εγώ έχει το καταφύγιο του.Ο νους,  το διανοητικό,  το λογικό,  όλα τα υποκειμενικά σχήματα με τα οποία δουλεύει το ανθρώ­πινο ον,  ποτέ δεν μπορούν να φθάσουν στα βαθιά επίπεδα του υποσυνείδητου όπου το Εγώ εκτυλίσσει συνεχώς τις ταινίες του που αποκομίζουν τη συνείδη­ση μας. Μόνο η Κουνταλίνη, με τη σεξουαλική της φωτιά,  μπορεί να φθάνει σε κείνα τα 49 επίπεδα για να αποσυνθέτει οριστικά εκείνο που μας προκαλεί τον πόνο, εκείνο που μας κρατάει στην αθλιότητα, εκείνο που  δυστυχώς αγαπούν οι άνθρωποι,  εκείνο που η υλιστική ψυχολογία θέλει να αποθεώνει, αυτό που ονομάζεται "Εγώ" και που η Επανάσταση της Δια­λεκτικής θέλει  να καταστρέφει  για πάντα για να φθάνει κανείς στην Ακέραιη Επανάσταση.


Η θέση μας είναι απολύτως ανεξάρτητη. Η Επα­νάσταση της Διαλεκτικής δεν έχει άλλα όπλα από την Ευφυΐα, ούτε άλλα συστήματα από τη Σοφία.  Η νέα κουλτούρα θα είναι συνθετική και με τις βάσεις της Επανάστασης της Διαλεκτικής.

Αυτό το έργο είναι εξαιρετικά πρακτικό, ου­σιαστικά ηθικό και βαθιά διαλεκτικό, φιλοσοφικό και επιστημονικό.

Αν περιγελάσουν αυτό το βιβλίο, αν μας κριτι­κάρουν, αν μας προσβάλουν, τι ενδιαφέρει την επιστή­μη και τι εμάς. Μιας και αυτός περιγελά αυτό που αγνοεί, βαδίζει το δρόμο προς την ιδιωτεία.

Έτσι αυτή η πραγματεία προχωρεί στο πεδίο της μάχης ως λέων φοβερός, για να ξεσκεπάσει το προσωπείο των προδοτών και να ταρακουνήσει τους τύραννους εμπρός στην επίσημη ετυμηγορία της δημό­σιας συνείδησης.







Ο μονοθεϊσμός οδηγεί πάντα στον ανθρωπομορφισμό την ειδωλολατρία δίνοντας γένεση, από αντί­δραση, στον υλιστικό αθεϊσμό. Γι΄αυτό, προτιμούμε τον πολυθεϊσμό.

Δεν μας φοβίζει να μιλάμε για τις ευφυείς αρχές των μηχανικών φαινομένων της φύσης, αν και μας κολλούν την ετικέτα του ειδωλολάτρη.

Συνηγορούμε υπέρ ενός μοντέρνου πολυθεϊσμού θεμελιωμένου στην Ψυχοτονική.

Οι μονοθεϊστικές διδασκαλίες οδηγούν,  σε τελική κατάληξη, στην λατρεία των ειδώλων. Είναι προτιμότερο να μιλάμε για τις ευφυείς αρχές της φύσης, που ουδέποτε οδηγούν στον υλισμό.

Η κατάχρηση του πολυθεϊσμού οδηγεί με τη σειρά του, από αντίδραση, στον μονοθεϊσμό.

Ο σύγχρονος μονοθεϊσμός ανάβλυσε από την κατάχρηση του πολυθεϊσμού.

Στην Εποχή του Υδροχόου, σ'αυτό το νέο στάδιο την Επανάστασης της Διαλεκτικής, ο πολυθεϊσμός πρέπει να σκιαγραφηθεί ψυχολογικά με τρόπο υπερβα­τικό και επιπλέον πρέπει να εμφυτευτεί ευφυώς.

Πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοφή εμφύτευση με έναν ζωτικό και ολοκληρωμένο μονιστικό πολυθεϊσμό. Ο μονιστικός πολυθεϊσμός είναι η σύνθεση του πολυθεϊσμού και του μονοθεϊσμού. Η ποικιλία είναι η ενότητα.
Στην Επανάσταση της Διαλεκτικής οι οροί καλό και κακό δεν χρησιμοποιούνται, όπως επίσης οι όροι εξέλιξη και υπεξέλιξη, θεός ή θρησκεία.
Σ' αυτούς  τους  έσχατους  και  εκφυλισμένους καιρούς γίνονται αναγκαίες η Επανάσταση της Διαλε­κτικής, η Αυτο-διαλεκτική και μια Νέα Εκπαίδευση.
Στην Εποχή της Επανάστασης της Διαλεκτικής, η τέχνη του ορθολογισμού πρέπει να χειρίζεται απευ­θείας από το Είναι, για να είναι μεθοδική και δί­καιη.  Μια  τέχνη  αντικειμενικού  ορθολογισμού  θα δώσει μια ολοκληρωμένη παιδαγωγική αλλαγή.
Όλες οι πράξεις της ζωής μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας εξίσωσης και ενός ακριβούς τύπου, για να μπορούν να αναβλύζουν οι δυνατότητες του νου και οι διεργασίες της νόησης.
Η Επανάσταση της Διαλεκτικής έχει το ακριβές κλειδί για να δημιουργεί ένα χειραφετημένο νου, για να σχηματίζει νόες ελεύθερους από εξαρτήσεις, ελεύθερους από την έννοια της εκλογής, ολοκληρω­μένους .
Η Επανάσταση της Διαλεκτικής δεν είναι απολυ­ταρχικοί κανόνες του νου.
Η  Επανάσταση  της  Διαλεκτικής  δεν  επιζητά την ποδοπάτηση της διανοητικής ελευθερίας.
Η Επανάσταση της Διαλεκτικής θέλει να διδάξει πως πρέπει να σκεπτόμαστε.
Η Επανάσταση της Διαλεκτικής δεν θέλει να φυλακίσει  ή να εγκλωβίσει τη σκέψη.
Η Επανάσταση  της  Διαλεκτικής  επιθυμεί  την ολοκλήρωση όλων των αξιών του ανθρώπου.


Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Μόνο η ζωή, έντονα βιωμένη, δίνει μια σοφία διαρκή. Ο νους όμως, που είναι αυτός που μας κάνει να διαπράττουμε λάθη, μας παρεμποδίζει να φθάνουμε στο  αμφιθέατρο της  Κοσμικής  Επιστήμης.  Τα λάθη του νου είναι εκείνα τα Εγώ, ή ψυχολογικά ελαττώμα­τα που κουβαλάει στο εσωτερικό του το διανοητικό ζώο που εσφαλμένα ονομάζεται άνθρωπος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου